Smittevern i sjøspeideren

Speiderleder   4th June 2020   Comments Off on Smittevern i sjøspeideren

Vi har utsatt planene om tokt i sommer etter denne uvanlige våren, men nå har vi fått klare råd omkring hvordan dette kan gjøres.

Vi har spurt om hva vi gjør om bord når vi er på overnattingsturer, og vi har selv forutsatt at man ikke besøker hverandre i båtene.

 

Svaret fra Smittevernoverlege Dagfinn Harr er slik;

———-

Hei!

Denne sommeren blir det nokså enkelt å gi råd, siden smittespredningen er svært lav, siden barn og unge er svært lite utsatt for alvorlig sykdom, og siden det er så høy bevissthet på at alle med luftveisplager skal holde seg hjemme. Prinsipielt mener jeg at dere kan oppføre dere helt som vanlig med intensivert håndhygiene og stor bevissthet på alt som heter hosting og nysing (unntatt kjent allergi). Dette med avstand om bord har liten betydning, og det vil være enkelt å smitteoppspore dersom noen mot formodning skulle bringe smitte om bord. Uansett vil vi måtte sjekke alle på båten, så det er ingen grunn til å lage spesielle restriksjoner på avstand om bord

———-

Det betyr at det blir tokt 22/6-29/6. Vi drar med begge Maxiene, Nilsen og Havbraatt. Mandag utpå dagen møter vi Syvende og tirsdag feirer vi St.Hans rundt bålet på Flekkerøy før vi overnatter ved den nye kaien til Flekkerøy sjø.

Fra Onsdag blir Flekkerøy med og vi blir antakelig 15-25 båter.

Årets tokt blir «Fantetokt». Det betyr at foreldre ol kan være med i egne båter, man har god tid og planene/ruten for neste dag bestemmes på skippermøte kvelden før basert på været og hvor man får kjøpt is. Vi holder oss mellom Lindesnes og Grimstad.

Prisen blir 200 kr pr døgn og dekker alle utgifter til båter og mat.

Har du familie som ønsker å være med og har båt selv så er dere også hjertelig velkommen til å bli med på toktet. Da betaler man ikke noe, men holder mat og evt havneavgift ol. selv. Toktet er i hovedsak for stifinnere, vandrere og rovere, men småspeidere må gjerne følge i privatbåter.

 

Påmelding til toktet skjer til Amalie Johansen på telefon 98448791 eller på mail amalie@rypeveien.no. Påmeldingsfristen er onsdag 17. juni, men meld dere på så fort som mulig. De begrenset antall plasser og først til mølla.

Mer informasjon kommer til de som er påmeldt.

 

For gruppestyret

Steinar